Családi ház villamos autó töltésére alkalmas hálózatának és KNX rendszerének tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Tamás
Villamos Energetika Tanszék

Diplomatervem keretén belül a feladatom egy családi ház villamos autó töltésére alkalmas elektromos hálózatának és KNX rendszerének tervezése.

Korunkra jellemző, hogy életminőségünk javítására egyre több elektromos és elektronikus eszközt használunk mind kikapcsolódás közben szórakoztató célokra, mind pedig a ház körül felmerülő karbantartási munkák elvégzésére. Ezek mellett a komfort berendezések is elektromos áramot igényelnek, miközben a közlekedési eszközeink meghajtásának működtetését is lassan, de folyamatosan átveszik az elektromos meghajtások. Az elektromos autók egyre nagyobb teret hódítanak az utakon, de egyre népszerűbbek az elektromos segédmeghajtással rendelkező kerékpárok, robogók is. Ezen igények kielégítésére az elektromos rendszer tervezése közben is gondolni kell.

Jelen korunkban a trendek szinte minden területen egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kényelmi megoldások mellett a környezettudatosságra és az energiahatékonyságra is. Az épületvillamosság területén is felfedezhető és követendő ez az irányvonal. Az épületek energiahatékonysága jelentősen növelhető épületinformatikai rendszer alkalmazásával és megfelelő programozásával, miközben a rendszer alkalmazásával számos kényelmi funkció is megvalósítható. Mindemellett a KNX rendszer alkalmazásával biztonsági funkciók is telepíthetők az épületbe a vagyon- és tűzvédelem érdekében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.