Családi közösségi portál fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Renáta Erzsébet
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban sokféle közösségi oldallal találkozhatunk. Munkám során egy kimondottan családoknak szánt közösségi oldalhoz hasonló portált hoztam létre, mely lehetőséget nyújt a családfa vezetésére, közös programok szervezésére, fotó galériák kezelésére, és sok más, családi körben felmerülő feladat megkönnyítésére.

Külön kiemelném a karácsonyi és egyéb ünnepi időszakra szánt kívánságlista modult, mely lehetőséget biztosít a családtagoknak, hogy kívánságaikat rendszerezzék, ezeket megosszák rokonaikkal, és mások listájának böngészése során lefoglaljanak kívánságokat. Ez nagyban megkönnyíti az ünnepekre való felkészülést.

A portál a LAMP technológiát használja, szerver oldalon PHP szkript állítja elő a HTML kódot. Az elterjedt böngészőket mind támogatja a weblap. Kliens oldalon a Prototype JavaScript frameworköt használtam.

A portálhoz Android operációs rendszerre írt alkalmazás is tartozik, melyben a kívánságlista funkciókat érhetjük el, így akár a vásárlás során is megtekinthetjük szeretteink vágyait telefonunkon.

A diplomaterv megírásakor körülbelül 50 ember használta a rendszert, a visszajelzések pozitívak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.