Csapatkommunikációs alkalmazás fejlesztése iOS platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az elmúlt években az okostelefonok széleskörű elterjedésének lehettünk szemtanúi. Ennek egyik legfontosabb következménye az állandó internetelérés lett, ami miatt az emberek által leggyakrabban használt kommunikációs formák megváltoztak. Manapság a legelterjedtebbek a közösségi alkalmazások, amelyek magukba foglalják az üzenetküldést, állandó online jelenlétet. Ezek közül a legnépszerűbbek már több százmillió aktív felhasználóval rendelkeznek. Ide sorolhatóak a mostanában egyre népszerűbb, célzottan a csapatmunkát, kollaborációt segítő alkalmazások is, melyek már az irodai kommunikációba is kezdenek megjelenni.

Feladatom során egy hasonló funkciókkal rendelkező kliens alkalmazást készítettem el az Apple által fejlesztett iOS rendszerre, valamint a hozzá tartozó szerveroldali komponenst egészítettem ki. A munka során először a meglévő szerveroldali elemekre építő funkciókat valósítottam meg iOS-en. Ezt követte az új tulajdonságok hozzáadása előbb a kiszolgáló oldalán, majd pedig a kliens alkalmazásban.

Az elkészült alkalmazásban a felhasználóknak lehetőségük van közvetlen beszélgetésre az egyes csapattagokkal, vagy egy közös beszélgetésen keresztül kommunikálhatnak az összes ismerőssel is. Megoszthatják egymással a tartózkodási helyüket, és térképen kísérhetik figyelemmel, hogy mások hol tartózkodnak. Ezen felül meghívhatnak ismerősöket is, hogy csatlakozzanak a csapathoz, valamint szerkeszthetik személyes adataikat is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.