Csevegő alkalmazásba integrálható felhasználói asszisztens fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság az Internet életünk nélkülözhetetlen részévé vált, az egyik legfontosabb információforrásunk, azonban korántsem egyszerű feladat a számunkra releváns tartalmak megtalálása. Különböző csevegő alkalmazások segítenek az ismerőseinkkel való kapcsolattartásban, előszeretettel használjuk őket mindenféle információ továbbítására, megosztására. Az Internet fejlődésének egy érdekes, új iránya az úgynevezett felhasználói asszisztensek megjelenése, melyeknek az egyik legfőbb célja az információ szerzésnek és ez által az emberek mindennapjainak a megkönnyítése. Ezek egy része a már meglévő csevegő alkalmazásokra épít (chatbot), így új program telepítése nélkül képesek az emberek kihasználni az általuk biztosított szolgáltatásokat. A vállalatok ilyen chatbotokkal próbálják könnyíteni, helyettesíteni az ügyfélszolgálati feladatokat, ugyanis egy alkalmazás a nap 24 órájában rendelkezésre áll, továbbá nem okoz problémát neki, ha ugyanarra a kérdésre egymás után sokszor kell válaszolnia.

A dolgozat célja egy csevegő alkalmazásba integrált felhasználói asszisztens készítése, amely képes kiválasztott éttermek étlapjait elküldeni naponta a felhasználónak, ezzel segítve a vendéglátóhely választást, továbbá értesíti a használóját, ha egy általa hozzáadott weboldal tartalma változott, így nem kell manuálisan ellenőrizni az oldalakat, hogy mikor jelenhet meg a felhasználó számára érdekes tartalom.

A dolgozat első részében bemutatom a népszerű csevegő alkalmazások által biztosított felhasználói asszisztens fejlesztési lehetőségeket. Ezután egy választott platformon egy chatbot alkalmazást tervezek, majd megvalósítok korszerű technológiák felhasználásával, amely képes az említett funkciókat ellátni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.