Csoportokon alapuló hírközlő Android alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A gyors és megbízható információáramlás elengedhetetlen része lett hétköznapjainknak. Annak ellenére, hogy szinte mindenki számára elérhető az internet, okostelefonja vagy számítógépe segítségével, rengeteg elküldött emailt sosem nyitnák meg, sok értesítést nem vesznek észre, egy fontos információ sosem jut el a célszemélyhez. Emellet, gyakran arra sincs lehetőségünk, hogy minden érintettet egyenként megszólítsunk, amennyiben sürgős információt szeretnénk átadni.

A GroupApp-ra hallgató Android alkalmazás ezeket az információhiányból adódó problémákat szeretné orvosolni számos funkciójával. Az elkészített szoftver segítségével adott témák köré szervezet csoportokat, és azok hírfolyamát követhetjük nyomon. A felhasználóknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy ezekhez a csoportokhoz csatlakozzanak és értesíthetjük őket, ha a csoportok új hírrel bővültek vagy módosultak. A csoportok híreikben képeken és szövegesen is tudnak információt átadni. A telepített alkalmazásokra a rendszergazda képes értesítéseket küldeni szükség esetén.

A dolgozat az Android OS-t és Android Studio-t ismertető részzel kezd, és ezt követi a felhasznált technológiák leírása. A technológiák között kitér a Kotlin nyelv felépítésére és számos felhasznált Firebase funckióra. Ezután bemutatja az adatbázis felépítését és annak szabájat. Végül pedig két részletben tárgyalja az alkalmazás felépítését. Ennek első felében az MVI architektúrát, a modulársi felépítést és az egyes modulok szerepét ismerteti, a második részben pedig az alkalmazás képernyőivel, azok közti navigációval és a képernyőkön megjelenő listákkal foglalkozik.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.