Csoportos kerékpározást támogató alkalmazás készítése

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Bármilyen olyan program szervezése, mely különböző emberekhez kötött, rendkívül sok szervezést, odafigyelést igényel. Ennek egy még bonyolultabb válfaja az az eset, amely során a résztvevők valamilyen túrán vesznek részt, így nem elég az időpontot és a helyszíneket leszervezni, hanem még a közös mozgást is koordinálni szükséges a jó közösségi élmény eléréséhez.

A nagyobb létszámú kerékpáros túrák szervezésénél az egyes résztvevők közötti teljesítmény különbség sokkal jobban elkülönül, mint a gyalogtúrák esetében, ezért hajlamosabb a mezőny több részletre szakadni. Ezt a problémát hagyományosan több szervezővel vagy az útvonalon tájékozott résztvevőkkel lehetett kezelni, ám a mai technológiai fejlettség mellett majdnem mindannyiunk rendelkezik okostelefonnal, amely segítségével bárki meg tudja határozni pozícióját.

A diplomaterv célja, hogy egy olyan alkalmazás készítése, mely segíti a különböző csoportok navigációját hosszabb útvonalakon is. Ehhez fel kell tárni a multiplatform alkalmazásfejlesztés lehetőségeit, majd egy megfelelően választott megoldás segítségével kifejleszteni egy alkalmazást, amely segítségével a felhasználók csoportokat alkothatnak, a vezető találkozási pontokat adhat hozzá az útitervhez, majd az alkalmazás térkép segítségével megjeleníti az útvonalat és a csoport többi tagjának pozicíóját. Az ehhez szükséges szerver oldalon alkalmazható technológiák felmérése után kiválasztani a megfelelőt, majd azon implementálni a szükséges funkciókat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.