Demand Driven MRP alapú anyagszükséglet tervező rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Beluzsár János
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatom során a Demand Driven Material Requirements Planning alapú anyagszükséglet tervező rendszert és annak fázisait tekintem át és utána bemutatom, hogyan lehet egy ilyen rendszer tervezési fázisát implementálni C# nyelven.

Elsőként ismertetem a DDMRP rendszer általános felépítését, majd részletesen kifejtem mind az öt fázisát egy-egy külön alfejezetben, különös figyelmet fordítva a DDMRP és a standard MRP közötti különbségekre.

A következő fejezet elején bemutatom, hogy milyen eszközöket használtam és milyen tervezési szemlélettel oldottam meg a tervezési fázis implementálását, majd később alfejezetenként részletesen bemutatom a fejlesztés fázisait.

Az első alfejezetben bemutatom, hogy terveztem meg az alkalmazásomhoz szükséges adatbázist, valamint, hogy hogyan és milyen mintaadatokkal töltöttem fel azt.

A következő alfejezetben bemutatásra kerül, hogyan készítettem el a tervezési algoritmust támogató keretrendszert és annak felhasználói felületét, valamint ennek működését.

Ezt követően mutatom be a DDMRP algoritmus működését és ennek megvalósítását, valamint ebben az alfejezetben hasonlítom össze a DDMRP és a standard MRP futását azonos adathalmazon.

Az utolsó alfejezetben javaslatokat teszek rá, hogyan lehetne az eddigi eredményeket alapul véve továbbfejleszteni az általam elkészített rendszert.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.