Devizapiaci kereskedő szoftver készítése .NET és Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Mészáros Tamás
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az elmúlt években az internetnek köszönhetően a banki szektor hatalmas átalakuláson ment át. Az eddig elzárt vagy kevésbé ismert lehetőségek megnyíltak a nagy közönségnek, így az átlagember számára is új pénzbevételi források keletkeztek.

Az egyik mostanában igen felkapott lehetőség a nemzetközi devizapiacon való kereskedés, amelyhez számos brókercég biztosít már hozzáférési lehetőséget és ehhez megfelelő platformot. Ezen platformok azonban az 1990-es években népszerű technológiákra épülnek, így korlátozott lehetőségekkel bírnak, illetve átalakításuk nagy költségekkel jár a cégek számára. A probléma orvoslására a ma elterjedt technológiákkal megvalósítottam egy devizapiaci kereskedésre alkalmas termék családot.

Az említett termék család három főbb komponensből épül fel: szolgáltatás szerver, mobil kliens és asztali számítógépes kliens. A szolgáltatás szerver JAVA nyelven íródott, melynek objektum orientált alapjai könnyű továbbfejleszthetőséget biztosítanak a jövő igényeinek. A szerver a kliensekkel HTTP protokollon keresztül kommunikál, így látja el őket információval. Az asztali számítógépre tervezett vastag kliens számos devizapárról jelenít meg információkat, illetve képes a devizapárok historikus árfolyam alakulását grafikonon megjeleníteni. Ezen grafikonhoz lehetőségünk van különböző, egyéb információval rendelkező vonalakat hozzáadni, így növelve a kereskedés sikerességét. Ezen vonalak logikáját a programon belüli fejlesztőkörnyezetben mi magunk szerkeszthetjük meg, így a lehetőségeink tárházát csak saját tudásunk korlátozza. A program képes kereskedések lebonyolítására és tartalmazza az ehhez kapcsolódó szokásos lehetőségeket, mint például a „Stop-loss” vagy „Take profit” mechanizmus. Továbbá a beépített fejlesztő környezetben lehetőségünk van automatikusan kereskedő robotok fejlesztésére, amelyek teljesítményét historikus adatokon le is tesztelhetjük.

A mobilkliens a mostanság egyre nagyobb teret meghódító Android platformra készült. Ez az asztali változathoz képest kevesebb szolgáltatást nyújt, a devizapárok árfolyamainak megjelenítésére valamint grafikonon való ábrázolására képes.

A létrehozott kereskedői termék család, és beépített fejlesztő környezet új és hatékonyabb lehetőségeket biztosít a kereskedők számára a kereskedő robotok fejlesztésében, így a sikeresebb kereskedésben is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.