Dialógus cselekmény címkézés gépi tanulási módszerekkel

OData támogatás
Konzulens:
Ács Judit
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mára a legtöbb sikeres üzlet, gyártó és szolgáltató már felismerte, hogy az ügyfelek megtartásában rendkívül fontos szerepet játszik az ügyfélszolgálat, amelyben egyre hangsúlyosabbá válik a valós idejű, szöveges kommunikáció. Egy jól működő ügyfélszolgálat fenntartása azonban rengeteg erőforrást igényel. Felmerül tehát a kérdés, hogy automatizálható-e az operátorok feladata.

Egy természetes nyelvű válaszadó rendszer létrehozásához elengedhetetlen a párbeszédek modellezése. Ebben segít a dialógus cselekmény címkézés, amelynek feladatköre, hogy chat beszélgetések üzeneteihez egy előre definiált készletből címkéket rendeljen, amelyek kifejezik az adott üzenet szándékát.

Jelen szakdolgozatban összehasonlításra kerül több felügyelt és részben-felügyelt gépi tanuláson alapuló, különböző szövegreprezentációkkal dolgozó, dialógus cselekmény címkéző modell, amelyek képesek egy konkrét cég ügyfélszolgálatának chat beszélgetéseiben gyakran előforduló megszólalások szándékait detektálni az egyes üzenetekben, így megvalósítva a beszélgetések magasszintű reprezentációját.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.