Digitális alkalmazások terméktervezését támogató rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Diplomamunkámban egy termékfejlesztést támogató rendszer tervezésének és fejlesztésének lépésein keresztül vezetem végig az olvasót a piackutatástól kezdve, a funkcionális specifikáció megalkotásán át a szoftverkörnyezetbe implementálás folyamatáig.

A rendszer a termékmenedzserek számára biztosít egyben adatrögzítésre és vizualizálásra is alkalmas felületet a termékstratégia átlátható és jól kommunikálható ábrázolásához. Ezt a termékkel szemben támasztott üzleti és felhasználói követelmények, az ezeket kielégítő és egymásra is épülő termékcélok, a funkcionális követelmények és az ezek között lévő kapcsolatok rögzítésével és ábrázolásával segíti elő. A kapcsolati háló ábrázolása után a rendszer lehetőséget ad az egyes termékstratégiai elemek értékeinek és költségeinek, továbbá a kapcsolatokon keresztül ezen értékek és költségek egymásra hatásának beállítására. A rendszer ettől kezdve tökéletesen alkalmas egyrészt az egyes stratégiai elemek pontos hatásának kimutatására, másrészt a megváltozott körülmények teljes termékstratégiára gyakorolt hatásának ábrázolására.

A rendszer modern, szerver-kliens alapú webapplikáció. Teljes egészében Typescript nyelven íródott, adatbázisként Graph4J gráfadatbázis, szerver oldalon Node.js, kliens oldalon Angular keretrendszerek alkalmazásával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.