Digitális azonosítás mobil készüléken

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozat egy Android platformra fejlesztett, azonosítást és távoli szavazást biztosító kliens alkalmazás, továbbá a klienst kiszolgáló szerver tervezését, implementálását és tesztelését mutatja be. Biztosítja továbbá a feladathoz szükséges háttérismereteket is.

A dolgozat a bevezető és a feladat elemzése után bemutatja az Android platformot, valamint áttekintést nyújt a kriptográfiáról. Ezáltal az Olvasó ismereteket szerezhet a szimmetrikus és aszimmetrikus titkosításról, és a biztonságos hálózati kommunikációhoz szükséges egyéb algoritmusokról és protokollokról, úgy, mint a PKI protokollról, vagy a Diffie-Hellman kulcscsere algoritmusról. Ezt követően ezen algoritmusokat és protokollokat használó SSL kommunikációt tárgyalja a dolgozat, valamint bemutatja a JSSE-t, azaz a Java Secure Socket Extension API-t.

Ezen ismeretek áttekintése után a tervezési fázis részletezése következik, mely során az osztálydiagramok és szekvencia diagramok kerülnek elemzésre. A use-case-ek alapján a felhasználónak lehetősége van bejelentkezni, rendelkezésre álló szavazásait lekérdezni, valamint szavazni. Bejelentkezni a felhasználói név és jelszó megadásával lehet. Ezt követően - titkosított csatornán - módjában áll szavazásait lekérdezni, továbbá ezen szavazásokon részt venni. A kommunikáció folyamatosan SSL socket-ek használatával, és saját, speciális üzenet objektumokkal zajlik. A tervezői döntések összefoglalása után a kliens és szerver alkalmazások implementációjának részletes bemutatása történik, kitérve az Android specifikus kódolási technikákra, úgy, mint szálkezelés, vagy adatkötés. Végül a tesztelési fázis, és a kapott eredmények értékelése következik. A dolgozatot egy összefoglalás zárja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.