Digitális demodulátorok integrálása az OpenWebRX rendszerbe

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Horváth Péter
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

Az OpenWebRX webes rádióvevő alkalmazás (amely a BSc szakdolgozatom témája volt), egy olyan kommunikációs vevőt valósít meg, amely támogatja az AM/FM/SSB/CW üzemmódú jelek vételét, és webes kezelőfelülete a vételi sávról készített, valós időben frissített spektrogrammal segíti a hangolást. Lehetővé teszi az Interneten keresztüli távoli elérést, és egyszerre több felhasználó is használhatja különböző jelek vételére.

MSc diplomamunkám során a rádióamatőr sávokban gyakran használt BPSK31 jelek vételére alkalmas demodulátorral egészítettem ki a szerveroldali jelfeldolgozást. A webes felületen a felhasználó a vízesés diagramra kattintva kiválaszthatja a venni kívánt BPSK31 jelet, ezt követően a böngészőben megjelenik a dekódolt adat.

A jelfeldolgozást végező CSDR programcsomag kiegészült a BPSK31 és RTTY demodulátorokhoz szükséges funkciókkal, ezek azonban úgy lettek megvalósítva, hogy használhatók legyenek más BPSK és M-FSK modulált jelek vételére is. A munkához hozzá tartozott egyes, a digitális demodulátorokban használt alapvető szinkronizációs módszerek implementálása.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.