Digitális interfészáramkör fejlesztése intelligens MEMS érzékelőkhöz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Horváth Péter
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Ennek a diplomatervnek a fő célja egy újrafelhasználható IP core létrehozása, amely interfész-áramkörként szolgálhat bármilyen MEMS-alapú okos szenzorhoz.

Az első feladat keretében átfogó szakirodalmi összefoglalót mutatok be az okos szenzorok, MEMS, általánosan a szenzorok, illetve a szenzorrendszerek tervezésénél és szimulációjánál használt módszerekről. A munka következő része egy komplett szenzorrendszer részegységenkénti szimulációja, alapvető építőelemek felhasználásával, az okos szenzorrendszerek tervezéshez használt módszerek bemutatására. A fő célkitűzés egy interfészáramkör kifejlesztése, amely újrafelhasználható (konfigurációs lehetőségek futásidőben, szintézis-paraméterek), soros interfésszel rendelkezik, illetve egyedi adatkapcsolati protokollt használ a kommunikációra. A tervezés során azzal a feltételezéssel éltem, hogy a szenzorok, amelyekhez az interfész készül, frekvencia-kimentettel rendelkeznek.

Az áramkört Verilogban terveztem, a Quartus szoftver segítségével. Az áramkör verifikációjához egy komplex kimerítő tervet is készítettem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.