Digitális óra MP3 lejátszóval

OData támogatás
Konzulens:
Kardos Gergely
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A lakásautomatizálás témakörében egyre több készülék található, amelyek egy adott feladat elvégzésével kényelmünk, és hétköznapi életvitelünk egyszerűsítését szolgálják. Célom egy sokoldalú és komplex eszköz létrehozása volt, amely a különböző berendezések funkcióinak integrálásával azok helyettesítését szolgálja. A beágyazott rendszer fejlesztése és kivitelezése során megismerkedtem a hardvertervezés és szoftverfejlesztés részleteivel, amelyek köré jelen dolgozatom szerveződik.

A dokumentáció során a feladat megvalósításához szükséges ismereteket, és – amennyiben a dolgozat keretein nem mutatott túl – a munka során szerzett tapasztalatokat igyekeztem kiemelni. Az elkészült szakdolgozat a megvalósításhoz szükséges modulok részletes bemutatását, kiválasztását tartalmazza, ismerteti a felépített beágyazott rendszer működését, amely során kitér a felhasznált digitális interfészek formáira, betekintést nyújt a perifériák működésébe, továbbá a szoftveres működést is magában foglalja.

A berendezés kivitelezéséhez többek között 32 bites mikrokontrollert, audio DA átalakítót, és grafikus LCD kijelzőt használtam fel, amelyek főbb jellemzőit és alapvető működésüket szintén ismertettem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.