Digitális toll tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Stumpf Péter Pál
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatom célja egy gyorsulásmérő segítségével, térbeli pozíció érzékelésére alkalmas toll fejlesztése. A toll alkalmas meghatározni hegyének elmozdulását a belső szenzorjai segítségével.

A feladat két részből épül fel. Egy hardver fejlesztéséből, ami alkalmas gyorsulást, illetve szöggyorsulást mérni, ezeket pedig akár vezeték nélkül továbbítani tudja egy számítógépnek, vagy mobiltelefonnak. A feladat másik része a szoftverfejlesztés. Itt a nehézség, hogy a kiolvasott szenzor adatokat szűrjük, illetve megfelelő matematikai modell alapján integrálás segítségével elmozdulást számoljon.

A hardware tervezés során megfelelő elektronikai komponensek kiválasztása után egy nyomtatott áramkör készült. Fontos az alkatrészek kiválasztásánál, hogy a rendszer egy Lítium-polimer akkumulátorról is üzemeltethető legyen. A legyártott nyák köré egy 3D CAD szoftver segítségével megtervezett burkolat került.

A dolgozat tartalmazza a hardver megtervezésének részletes leírását, illetve a szoftver egy működő változatának az elkészítését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.