Digitálisan vezérelhető RGB teljesítmény LED-ek meghajtó elektronikájának tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Marosy Gábor Elemér
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Szakdolgozatomban egy több LED-ből álló, digitálisan vezérelhető RGB LED alapú világítási rendszert valósítottam meg. A dolgozat első részében a LED-ek történetét, főbb tulajdonságait foglalom össze.

Ezt követően részletesebben ismertetem és megvizsgálom a lehetséges meghajtási módokat az egyszerűbb és bonyolultabb megvalósításokat is figyelembe véve.

A LED-eket árammal vezérelhetjük, ezért a 4. fejezetben a LED-ek árammal történő fényerő-szabályozására, s annak az előző pontban vizsgált meghajtási lehetőségeihez kapcsolódó alkalmazására térek ki. Az 5. fejezetben pedig a lehetséges digitális vezérlési módokat fejtem ki.

A következő fejezetekben az áramkör-tervezés részletes lépéseit mutatom be, a rendszerterv felállításától, az alkatrészválasztáson keresztül egészen a nyomtatott huzalozású lemez Altium Designerben történő megrajzolásáig.

Az utolsó fejezetet az áramkör élesztési fázisai - az alkatrészek beforrasztása, a megfelelő program megírása és felprogramozása - bemutatására szentelem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.