Dinamikus értékesítési és szoftver konfigurálási rendszer tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatom célja, hogy egy már piacon lévő szoftvert hogyan tudunk még hatékonyabban eladni, megkönnyítve a szállítói és a megrendelői oldal tevékenységeit egyaránt.

Egy Single Page Application tervezésén és fejlesztésén keresztül mutatom be, milyen előnyei vannak egy olyan portálnak, ahol a megrendelő szabadon konfigurálhatja és a saját igényeinek megfelelően választhatja ki a megbízott által kiállított termék komponenseit. Első lépésként fontos, hogy a szállító pontosan megszabja a limiteket és a vágáspontokat, hol tudjon a megrendelő belenyúlni a termékbe, és ehhez biztosítson egy könnyen átlátható felületet is.

A kész szoftver ismeretében és modern webes technológiák felhasználásával terveztem meg és hoztam létre ezt a felületet. Adatok tárolásához MongoDB NoSQL adatbázist használok, az üzleti logikát egy NodeJS Express alkalmazás támogatja, és a felületért pedig egy Angular 6-os frontend felelős.

Ezek kiválasztásának okát is taglalom, valamint azt is, hogy miért döntöttem a TypeScript mellett mind backenden, mind pedig frontenden. Ebben a fejezetben szó van a TyepScript webalkalmazás fejlesztésein belüli előnyeiről a JavaScriptel szemben.

Összefoglalva a dolgozatom felépítését az alábbi fő elemek alkotják: Bevezetés, ahol kifejtem, mi ihlette az ötletet, Tervezés, ahol a technológia döntések okát taglalom és az architekturális részleteket (itt van szó a TypeScript/JavaScript összehasonlításról is), Fejlesztés, ahol a tervezéstől egészen a tesztelésig dokumentáltam a cselekményeket, tapasztalatokat, esetleges problémákat, amikbe ütköztem és azok megoldásait.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.