Dinamikus keresési algoritmusok demonstrációs környezete

OData támogatás
Konzulens:
Eredics Péter
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjainkban egyre fontosabb szerepet kap a Mesterséges Intelligencia a tudományos kutatásban, de mindennapi életünkbe is egyre több helyen fedezhetjük fel hatásait. Az MI egyik jelentős és fontos területe a keresési algoritmusok kutatása, mivel a gyakorlatban előforduló problémák jó része megoldható valamilyen keresés alapú módszerrel. Az algoritmus kiválasztása kritikus pontja a probléma megoldásának, ezért elengedhetetlen az elérhető algoritmusok mély ismerete, és ehhez a megismerési folyamathoz hasznos segítséget nyújthat egy demonstrációs környezet.

Szakdolgozatomban egy olyan demonstrációs környezet megalkotása a cél, mely képes dinamikus algoritmusok bemutatására is. A dinamikus algoritmusok kifejezetten bizonytalan vagy változó környezetbeli problémákra kifejlesztett módszerek.

Dolgozatomban egy rövid elméleti áttekintő után, megalkotom egy a feltételeknek megfelelő demonstrációs rendszer specifikációját, bemutatom a tervezési folyamatot, és az alkalmazott implementációs megoldásokat. Végül pedig példafuttatásokkal bemutatom a rendszer működését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.