Dinamikus menü támogatása Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A mobileszközök és a rajtuk lévő alkalmazások egyre fontosabb szerepet töltenek be életünkben. Már elsődlegesen nem csak telefonálásra használhatjuk őket, hanem szórakozás, munkára, online ügyintézésre, mobilfizetésre.

A felhasználóknak az egyre több funkció közül ki kell keresniük azt, amelyiket használni szeretnék. Ez a folytonos keresgélés ronthatja a produktivitást és megakaszthatja a felhasználói élmény gördülékenységét.

A mobilalkalmazásokban található menürendszerek általában előre kialakított, statikus elemekből épülnek fel, azonban ha a felhasználók használati szokásait elemezzük egy alkalmazásban, kiszűrhetjük a gyakrabban és a ritkábban használt funkciókat. Ezeket az adatokat felhasználva, dinamikus menük segítségével könnyebben elérhetővé tehetjük a felhasználóknak azokat a funkciókat, amiket gyakrabban használnak, vagy elrejthetjük azokat, amelyeket ritkábban.

A dinamikus menük segítségével egy alkalmazásban hamarabb megtalálja a felhasználó az ő általa gyakran használt funkciókat, növelve ezzel a produktivitást és a felhasználói élmény egészét.

Szakdolgozatomban a dinamikus menük koncepcióját mutatom be egy Android operációs rendszerre készített alkalmazás segítségével: hogyan valósítottam meg, hogyan teszteltem és végül hogyan alkalmaztam a koncepciót más, független alkalmazásban is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.