Dinamikus tartalomkezelő motor készítése ASP.NET Core alapon

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Elengedhetetlen a mai világban, hogy egy weboldal tartalma ne legyen naprakész a legfrissebb marketing fogásokkal karöltve. Egy cég végét is okozhatja a kiaknázatlan webes megjelenés, vagy a rossz platformon történő hirdetések többletköltsége. A cégek vezetői és marketinges kollégái többnyire nem értenek a weboldal fejlesztés folyamatához, sem a bonyolultabb programozási nyelvek leírásához. Általában az egyszerű szövegszerkesztő felületekkel barátkoztak meg a feladataik ellátásakor. Ha webes megjelenésre van szükségük, és szeretnének a cégüknek nevéhez mért felületet kialakítani, akkor a tudásuk nem elegendő ehhez. Pedig egy kis cég költségvetésébe nem fér bele a weboldalak újra rajzolása minden egyes leárazáshoz vagy megjelenítendő hírhez.

A feladat a cég weboldalának a tartalmának egyszerű frissítése, hozzáértő emberek beavatkozása nélkül, a lehető legkisebb költségvetéssel. A feladatra jelenleg több megoldás található már az interneten, de ha a megrendelőnek már van egy lefejlesztett webalkalmazása, akkor ahhoz nagyon erőforrásigényes a funkcionalitás hozzáadása. Általában az ilyen keretrendszerek az alkalmazás alapját adják és köréjük kell fejleszteni az alkalmazást a kezdetektől fogva. A szakdolgozatomban egy olyan motort mutatok be, amire nem kell az alkalmazásnak épülnie, hanem később is hozzáadható.

Ennek a rendszernek a megismerésével a fejlesztők feladata egyszerűsíthető, és a későbbi bővítményekkel, amelyek erre a keretrendszerre épülnek, tovább gyorsítható a folyamat és csökkenthető az erőforrásigénye.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.