Dinamikusan létrehozható és menedzselhető webportál készítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szűcs Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkban elkerülhetetlen, hogy egy cégnek, vagy akár magánszemélynek saját weboldala legyen. Egy ilyen oldal készítésének a költségei elég magasak lehetnek, amit sajnos nem mindenki engedhet meg magának. A munkám során az volt a célom, hogy egy olyan dinamikusan létrehozható és menedzselhető webportált készítsek, amit bárki könnyedén elkészíthet anélkül, hogy weboldal készítési tudással rendelkezne.

A rendszerben alapból implementálva vannak bizonyos alapmodulok, mint a blog, fórum, felhasználó kezelés, kapcsolat és statikus oldalak. Ezek közül az oldal tulajdonos tudja kiválasztani, hogy melyiket akarja használni, illetve be tudja még állítani, hogy mely felhasználói csoport(ok) láthatják.

A webportál Model-View-Controller tervezési metódussal készült, ami lehetővé teszi, hogy több kinézet is legyen az oldalhoz, amiből a weboldal tulajdonosa tudja kiválasztani az igényei alapján a legmegfelelőbbet. A rendszerhez készült egy előnézeti funkció is, ahol a tulajdonos működés közben láthatja a weboldalát, illetve bizonyos elemek sorrendjét „fogd és vidd” módszerrel módosíthatja. Ilyen átrendezhető elemek a menü linkjei, az oldaldobozok sorrendjei, illetve a főtartalom és oldaldoboz sorrendje.

A diplomamunkám végére elkészült a program, amit négy különböző kinézettel lehet használni, a fentebb felsorolt funkciókkal.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.