Disztribútor monitoring és riporting rendszer megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A vállalatok működését előre megtervezett és átlátható folyamatok vezérlik, amelyek közül kiemelten fontos szerephez jut a disztribútori értékesítés folyamata a gyártó nagyvállalatok körében. Manapság már nélkülözhetetlenek a vállalatirányítási rendszerek a cégek életében, amik segítenek az adataik megfelelő tárolásában, folyamataik vezérlésében és támogatják a vezetői döntéshozást is.

Szakdolgozatom egy élelmiszeripari nagyvállalat disztribútori rendszerének monitorozását mutatja be, amiben kiemelt szerepet kap az adatminőség ellenőrzése. A disztribútorok eltérő informatikai rendszereket használnak, amik integrációja rendszer és az adatok szintjén is mérnöki kihívást jelent. Az adatok integrálásához elengedhetetlen a megfelelő adatminőség, mert ezen adatok birtokában tudják csak a vezetők meghozni a vállalat vezetéséhez szükséges döntéseket.

Az adatok elemzését a VBScript programozási nyelvben valósítottam meg, majd az eredményeket az SAP NetWeaver Business Warehouse szoftverrendszerbe betöltve elérhetővé tettem őket a megfelelő riportkészítési programok számára. Az elemzések során külön figyelmet fordítottam az adatok tartalmi, formai és konzisztencia ellenőrzésére, amik alapját képezték az SAP Business Explorer-ben fejlesztett riportoknak.

Szakdolgozatom részét képezi a vállalat disztribútorainak készlet és mozgásadatait elemző riport, amit SAP BusinessObjects Dashboards alkalmazással készítettem. A Dashboard fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítottam az adatok vizualizált megjelenítésére, ahol a felhasználó egy egyszerűen átlátható és vezérelhető dinamikus riportot felhasználva hozhatja meg a szükséges döntéseket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.