Dob hangoló szoftver fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Márki Ferenc
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A dobok hangolásának folyamata jóval összetettebb feladat, mint például egy gitár behangolása. Kevés termék segíti a dobosokat ezen a téren, és nehéz megtalálni a megfelelő eljárást, nehéz önállóan elsajátítani azt.

Dolgozatomban megvizsgáltam a dobok hangolásának folyamatát, a különböző ismert technikákat és a rendelkezésre álló eszközöket. Megvizsgáltam többféle képzettséggel rendelkező személy képességeit, valamint azon eszközöket, amelyeket volt lehetőségem kipróbálni. Elkészítettem egy dob hangoló szoftvert, amelynek segítségével pontosabban lehet hangolni, mint eddig bármely dob hangoló módszerrel, vagy eszközzel.

Az elkészített szoftver célja nemcsak a hangolás folyamatának felgyorsítása, a reprodukálhatóság megteremtése, hanem a hallásunk fejlesztése is, hogy képesek legyünk fül után hangolni, ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy nem áll rendelkezésünkre semmilyen egyéb segédeszköz. Ezt a tudást, képességet nehéz önállóan elsajátítani, ezért remélem, hogy a jövőben az elkészített dob hangoló program sokaknak lesz a segítségére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.