Döntéstámogató rendszer fejlesztése Samsung okosórára

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A technológiák gyors fejlődésének köszönhetően egyre fontosabb szerepet tölt be az Internet of Things. Szakdolgozatomban az ezen eszközök közé tartozó Samsung Gear S okosórára épülő döntéstámogatási rendszer bemutatása és fejlesztése volt a feladatom.

A félév kezdetén az új ismeretek elsajátításáé volt a szerep, hogy a rendszert alkotó minden komponenst a megfelelő szinten tudjak kezelni. Android fejlesztésben már korábban szereztem tapasztalatot, így talán az okozta a kisebb fejtörést. A feladat megkezdésekor JavaScript, HTML5 és SAPUI5 ismereteimet mélyítettem el. Ezután SAP SMP Serverrel (SAP Mobile Platform Server) kapcsolatos oktatásban is részesültem. Majd Tizen tapasztalatot is szereztem teszt alkalmazások készítésével.

A dolgozat elején felvezetésként körüljártam az IoT eszközök témakörét, és külön kiemelve a Samsung Gear S-t vizsgáltam meg, hogy miként lehet alkalmazni egy vállalati rendszerben.

A dolgozatomban bemutatom a döntéstámogatást segítő rendszert, az OData service létrehozásán keresztül, SMP Server beállításokon át, átjáróként alkalmazva egy Android alkalmazást, a végső, okosórán futó Tizen alkalmazásig. Természetesen minden elemét e rendszernek elkészítettem, és dokumentáltam elkészítésük részleteit.

A feladat elvégzése során a rendszer komplexitásából eredő problémák ellenére sikerült elkészíteni a Döntéstámogató Alkalmazást és a hozzá tartozó kiszolgáló szolgáltatásokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.