Dupla befecskendezésű SCR rendszer diagnosztikája

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Stumpf Péter Pál
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

2018 júliusától Az AVL mérnöki irodánál töltöttem a szakmai gyakorlatomat Budapesten. Szeptemberben arra a döntésre jutottam, hogy a szakdolgozatomat is itt írom meg.

Egy valós projektfeladatban való részvételt ajánlottak fel. A kettős befecskendezésű SCR technológia fejlesztés most is zajlik az AVL grazi központjában. Ezzel az új kipufogógáz-utánkezelő rendszerrel az a cél, hogy megfeleljenek a legszigorúbb amerikai kibocsátási limiteknek, emellett felkészülni az elkövetkezendő években új európai szabályozásokra. A kibocsátási jogszabályok miatt a katalizátorok teljesítményét figyelemmel kell kísérni.

Én lettem megbízva a feladattal, hogy felépítsem mindkét SCR katalizátor diagnosztikáját. Először kompatibilissé tettem a hatékonyság alapú diagnosztikai funkciót a szimulációs környezettel. Utána öregedési együtthatók lettek választva. A hatékonyság görbéket elemezve bekalibráltam a funkciót az engedélyező feltételeken keresztül. Az előzetes elvárásoknak megfelelt a diagnosztika. További OBD fejlesztések lettek megalapozva.

A teljes projekt ezen rövid idő alatt nem lett még befejezve. Ezért a szakdolgozat a 2018 decemberéig elért eredményeimet mutatja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.