EDAG beágyazott fejlesztői környezetben implementált saját fejlesztésű Renesas RL78 szoftver performanciájának és karbantartásának analízise

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Harmati István
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkra a járművek egyre komplexebbé válnak a bennük található magas számú mikrokontrollerek miatt. A piac gyorsan változik, és erre a vállalatoknak gyorsan kell reagálniuk, ha versenyben szeretnének maradni. A legfőbb problémát a mikrokontrolle-rek különbözősége adja, amit az egyes, már megírt komponensek újrahasznosításával lehet kiküszöbölni.

Dolgozatom első fele egy gyors betekintést nyújt az autóipar fejlődésébe, majd részletesebben tárgyalja a beágyazott rendszerek fejlesztését szoftver és hardver szem-pontjából. Az általános bevezető után megismerkedhetünk a Renesas RL78 nevű mikro vezérlővel, amely a mi esetünkben fogja képviselni a mikrokontrollert.

A következő részben röviden bemutatom az autóiparban használatos fejlesztési paradigmákat, majd ezután részletes betekintést kapunk a vállalat saját fejlesztésű szoftverfejlesztést támogató eszközébe (embeddED).

A gyakorlati részben az embeddED segítségével konfigurálom azokat a legfonto-sabb modulokat, amik az autóipari beágyazott rendszerek fejlesztésénél szinte kivétel nélkül előfordulnak.

Végezetül az implementált/konfigurált modulok együttes működését mutatom be egy példafeladaton keresztül, amivel betekintést nyerhetünk, hogy „éles“ helyzetben hogyan néz ki az elkészült modulok felhasználása.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.