EKG tesztelő készülék tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Sántha Hunor
Elektronikai Technológia Tanszék

Az EKG (Elektrokardiográf) készülékek mind kórházakban, mind pedig mentős rohamkocsikban az alapfelszereléshez tartoznak. A jelenleg piacon levő EKG tesztelésre alkalmas készülékekre jellemző, hogy az általuk ismert jelalakokat csak bizonyos frekvenciákon, illetve bizonyos amplitúdó értékekkel tudják kiadni. A készülékek mérése során többször felmerült már a probléma, hogy olyan jelalakra lett volna szükség a pontos méréshez, amit a tesztelő készülék nem tudott előállítani.

A diplomatervem célja egy olyan érintőképernyős kezelőfelületű készülék megtervezése, amivel a mérőjeleknek a különböző paramétereit nagyobb felbontással lehet állítani a teljes méréshez szükséges tartományban. A készüléket úgy kellett megterveznem, hogy jelenleg futó fejlesztésekbe kisebb változtatásokkal átvehető legyen. A diplomatervben részletesen tárgyalom a tervezett EKG tesztelő készülék hardveres megvalósításának lehetőségeit, illetve módját.

A készülék jelenlegi állapotában több fejlesztőpanel felhasználásával deszkamodell szinten működik. A szükséges hardver és nyáktervek elkészültek, jelenleg gyártásban vannak. A mikrokontroller szoftverének még vannak hiányosságai, mivel nem sikerül megfelelő digitális EKG regisztrátumot találnom, amivel a készülék EKG része működhetne, viszont a többi mérőjelet, amikkel már az EKG készülékek minden paramétere mérhető működnek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.