EOS figyelő áramkör tervezése HP1000 funkciós teszterhez

OData támogatás
Konzulens:
Farkasvölgyi Andrea
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

A szakdolgozatom témája egy olyan eszköz megtervezése és megvalósítása volt, amely alkalmas az elektromos túlterhelés (EOS) jelenségéhez vezető zavarjelek figyelésére.

A tervezés megkezdése előtt az áramkör specifikációját határoztam meg. Ehhez az áramkör igényét kiváltó tranziens szupresszor dióda (Transient Voltage Suppressor - TVS) adatlapját, és az EOS jelenséget vettem alapul.

A tervezés első lépéseként az áramkör koncepcióját határoztam meg, majd ez alapján kiválasztottam az áramkör főbb alkatrészeit.

Következő lépésként meghatároztam az áramkör kapcsolási rajzát. A főbb modulokat külön méreteztem és működésüket külön elemeztem.

A tervezési folyamat után a kapcsolást először próbapanelen építettem meg és teszteltem. A sikeres teszt után megterveztem a kapcsolás nyomtatott áramkörét, majd le is gyártottam.

Az alkatrészek beültetése után a megvalósított áramkör működését mérésekkel ellenőriztem. A szakdolgozatom végén ezeket a mérési eredményeket mutatom be és értékelem az eredményeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.