E-book szerkesztő alkalmazás .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Kis-Nagy Dániel Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az e-bookok elterjedésével az e-book olvasó eszközök és alkalmazások piaca egyre zsúfoltabbá vált. A felhasználók igényei is változtak, ma már sokan saját dokumentumaikat is szeretnék feltölteni egy e-book olvasó eszközre. Bár a dokumentumok konvertálására léteznek jól használható eszközök, nehéz olyan szövegszerkesztőt találni, amely a szerkesztés és a formázás mellett a speciális e-book tartalmakat is kezeli. Legtöbbször olyan egyedi funkcionalitásra van szükség, amely csak egy saját alkalmazás fejlesztésével érhető el.

Egy e-book szerkesztő alkalmazásban a legfontosabb komponens a szövegkezelő. Támogatnia kell a nagy terjedelmű szövegek kezelését, a formázást és kiterjeszthetőnek kell lennie. Az általános szövegszerkesztő vezérlőket nem könyv hosszúságú szövegekre tervezték, valamint nehezen bővíthetők nem szöveges elemekkel.

Diplomatervem célja egy olyan szövegkezelő vezérlő elkészítése, amely nagyobb terjedelmű szövegek esetén is megfelelő teljesítményt nyújt, valamint lehetővé teszi a szöveg szerkesztését, formázását.

Diplomatervemben bemutatom a vezérlőhöz felhasznált WPF osztályokat, amelyekkel az alacsony szintű szövegmegjelenítést valósítottam meg. Ezt követően ismertetem a kiterjeszthető adatmodellt és a szövegszerkesztési parancsok implementációját. Dolgozatom végén kitérek a vezérlő teljesítményére és a megvizsgált optimalizálási módokra, valamint megemlítek néhány továbbfejlesztési lehetőséget.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.