E-book szerkesztő alkalmazás fejlesztése .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Kis-Nagy Dániel Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat rámutat az e-book szerkesztők szükségességére, valamint bemutatja egy konkrét szerkesztő program kialakításának és implementálásának részleteit.

Az e-bookok népszerűségének növekedésével igény születik e-book szerkesztő progra-mokra, melyekben ilyen jellegű könyveket lehet létrehozni. Erre a célra a hagyományos szoftverek nem alkalmasak, ugyanis nem alkalmazkodnak az e-bookok szerkezeti és formai sajátosságaihoz. Ennek következményeképpen speciális szerkesztő eszközök megalkotása szükséges, melyek már megfelelően igazodnak az e-bookokhoz. A szak-dolgozat célja egy ilyen alkalmazás megalkotása, amely ezen igényeket mind kielégíti.

Az alkalmazás által támogatott e-book formátum az ePUB, amely népszerűsége révén igen széles körben támogatott. Ennek okán a további a program kialakításban fontos szerepe van ennek a formátumnak, a felépítés ezen formátum sajátosságaihoz lett iga-zítva. A szövegszerkesztő komponens például egy HTML szerkesztő, mivel az ePUB a szövegeket HTML dokumentumban tárolja el.

Fontos alapjait képezi a programnak a letisztult felületek, illetve az egyszerű használat. A szerkesztés folyamata olyan módon lett megoldva, hogy semmilyen szaktudást ne igényeljen a felhasználótól, így bárki képes legyen használni azt.

Végezetül a program értékelése történik. Ezt több szempont szerint is el van végezve. Az egyik pusztán a teljesítmény alapján, hogy az alkalmazás milyen gyorsan képes kezelni nagyobb méretű tartalmakat. Ezen kívül pedig egy használhatóság alapú elemzés, amely kiemeli az erősségeket, illetve hiányosságokat, mindeközben pedig összeveti néhány pont alapján alternatív e-book szerkesztő alkalmazásokkal.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.