E-contract rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Az internet és a különböző telekommunikációs technológiák térhódításával a világ kisebb lett, mint valaha. Jelenleg sokkal könnyebb a kapcsolatfelvétel és a kapcsolattartás akár a világ másik felén élő üzleti partnerekkel is, mint akár tíz évvel ezelőtt. Köthetünk üzletet személyes találkozás nélkül, pusztán telefonon vagy online folytatott tárgyalások eredményeképpen.

Az üzleti megállapodásokat mindkét fél érdekében szerződésben kell rögzíteni. Hagyományosan a szerződéskötés távollévő felek között postai úton megy végbe, sok szerződéskötés esetén jelentős többletköltséget generálva. Ezt a problémát oldja meg az általam fejlesztett online szerződésmenedzselő rendszer.

Az E-contract szoftver távollévő felek közötti, személyes találkozást nem igénylő online szerződések megkötését teszi lehetővé. A szoftver célja, hogy a létrejött elektronikus dokumentumok joghatás kiváltására alkalmasak és minden szempontból egyenrangúak legyenek a papíron aláírt megállapodásokkal.

Diplomadolgozatomban bemutatom a szerződéskötések jogi környezetét, hogyan zajlik a szerződés létrehozása. Feltérképezem, hogy a rendszernek milyen informatikai és biztonsági követelményeknek kell majd az éles működés során megfelelnie.

Bemutatom a felhasznált technológiákat és szemléletmódokat, mint a Vaadin keretrendszer, és építőkövei, a szervletek, a JavaScript és az AJAX, valamint a Hibernate objektum-perzisztenciát biztosító eszközt és a szoftverrendszer tervezett fizikai architektúráját. Áttekintem a fejlesztés legfontosabb lépéseit, mint például az adatbázis-struktúra, az osztályok, illetve a felhasználói esetek megtervezését, valamint a rendszer dinamikus viselkedésmodelljét.

Ezután rátérek a konkrét funkciók felsorolására és részletes technológiai és működési bemutatásukra. A dolgozatom legvégén összefoglalom a továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.