Edzésnapló alkalmazás fejlesztése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szeberényi Imre
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Az okostelefonok az elmúlt években óriási népszerűségre tettek szert, s mára már az emberek mindennapi életének részévé váltak. Azonban a napi munka mellett a mozgást sem szabad elfelejtenünk, mivel ez elengedhetetlen testünk épségének, fittségének megőrzéséhez. Az okostelefonok segítségünkre lehetnek, hogy testünket jó kondícióban tartsuk, ezért olyan alkalmazás elkészítését tűztem ki célul, melyek segítségével fejlődésünket követhetjük nyomon.

A szakdolgozat egy olyan alkalmazás fejlesztésével foglalkozik, amely alkalmas edzéstervek készítésére, ezek használatának nyomon követésére. A felhasználó regisztrációt követően férhet hozzá az alkalmazás által nyújtott szolgáltatásokhoz. Edzésterveket minden regisztrált felhasználó készíthet, vagy felhasználhat egy már előre megírtat. Ezek az edzéstervek, valamint minden felhasználói adat egy külön szerver gépen futó adatbázisban kerül eltárolásra. Az alkalmazás offline illetve online módban is működő képes, ennek megfelelően, amint a felhasználó rendelkezik internetkapcsolattal, az alkalmazás letölti a felhasználó számára szükséges adatokat, és a változásokat feltölti a szerverre, ahol az adatbázis frissítése megtörténik.

A szakdolgozat első felében az alkalmazással szemben támasztott funkcionális követelmények és a meghozott tervezői döntések részletezése szerepel. Majd magát az Android platformot, valamint a felhasznált technológiákat ismertetem nagyvonalakban. Ezután részletesen bemutatásra kerül az implementáció. A dolgozat végén, a projekt összegzése után az alkalmazás továbbfejlesztési lehetőségeit ismertetem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.