Edzéstervező alkalmazás felhasználói felület fejlesztése Android környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Braun Patrik János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink felgyorsult világában az embereknek egyre kevesebb idejük van magukra, az egészséges életmódra. Sokan megvárják, míg betegek lesznek, holott tudatos táplálkozással és megfelelő mozgásmennyiséggel nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ennek az esélye csökkenjen.

Szakdolgozatomban egy kliens-szerver alkalmazás elkészítése a terv. A fő cél az, hogy edzések megtervezése, a felhasználói igényeknek, komfortnak megfelelő legyen, hogy a mindennapi rutinba könnyebben beilleszthetővé váljon, ne kelljen még több dolgot fejbe tartani.

Az alkalmazásnak széles a célközönsége, hiszen az amatőr sportolóktól, a profikig mindenkinek segítséget jelenthet. A kezdők számára részletes leírások, videók, képek találhatók minden gyakorlathoz, valamint előre összeállított szakmailag megfelelő edzéstervek, míg a profik teljesen testre szabhatják az alkalmazást, saját gyakorlatokat vihetnek fel a rendszerbe, amikhez akár saját képet is csatolhatnak az internetről, és teljesen új kategóriákat adhatnak hozzá.

Az egyik legelterjedtebb, leggyorsabban fejlődő platform az Android, és az okostelefonok hatalmas térhódítása révén alkalmasnak találtam a fenti funkciók megvalósítására.

Az Android Studio-ban tervezett mobilon futó alkalmazáshoz a Firebase nevű Google termék szerver szegmenst fogom felhasználni.

Szakdolgozatomban a fent részletezett funkciókat fogom megvalósítani, a felhasználói igényeknek megfelelően, a fenti technológiák felhasználásával. A tervezést, a felépítést, és az elkészült programokat fogom egyaránt részletesen bemutatni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.