Egészségállapot felügyelő központi egység fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Molnár Károly
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjainkban a technológia fejlődésének köszönhetően az egészségügy területén egyre inkább megjelenek az életvitelt segítő mobil készülékek, amelyekkel a beteg vagy idős emberek mindennapjaikat könnyebbé tehetik. A diplomaterv keretén belül egy ilyen készülék központi egységének a tervezése és elkészítése volt a cél.

Bemutatásra kerül a bevezető részben az a készülék, amely az egész diplomamunkám alapját képezte. Ennek a készüléknek az újratervezése volt a feladatom, azzal a céllal, hogy az új készülék már egy korszerűbb központi egységgel rendelkezzen. Az egység legfontosabb része a mikrokontroller, ami az NXP által gyártott LPC2478 típusú.

A dolgozatban bemutatásra kerül, hogy hogyan kell megtervezni egy ilyen készüléket funkcionális szemlélettel. Ezért két logikailag nagyobb részre tagolódik a munka: hardver és a szoftver tervezés.

A dolgozat első felében a készülék központi egységének a hardver tervezését, elkészítését, élesztését mutatom be, majd a második részben a szoftver tervezésének a lépéseit. Végül egy tesztalkalmazáson demonstrálom a központi egység egyik funkciójának a működését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.