Egészségügyi adatok mérését és elemzését végző szoftverrendszer

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Ebben a dolgozatban a jelenleg is létező self-tracking megoldásoknak az egészségügyi megvalósításait vizsgálom, majd az ezekből szerzett tapasztalatokat felhasználva megtervezem saját mérő kliensem.

A mérő eszköz irányítása és az eredmények megjelenítése nem a mérőeszköz saját felhasználói interfészén, hanem okostelefonról történik. Ez jó felhasználói élményt eredményez, de új biztonsági kockázatokat és potenciális kommunikációs problémákat is behoz a rendszerbe.

Dolgozatomban kitérek a felhasznált kommunikációs megoldásokra és megmutatom, hogy hogyan lehet megoldani az autentikációt az eszközök között úgy, hogy közben a beteg bizalmas adatait és identitását ne adjuk ki a mérőeszköz számára, a feltöltés során a szerver viszont mégis tudja ezt az információt.

Bemutatom, hogyan tettem lehetővé az új szenzorok integrálását és hogyan védem a mérő programot az esetlegesen hibás illesztő programtól.

Vizsgálom még, hogy milyen információ nyerhető ki az összegyűjtött adatokból és bemutatom a SensorHUB-on futó relációkereső működését, valamint az elosztott rendszerrel való dolgozás kihívásait és az azzal szerzett tapasztalataimat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.