Egészségügyi adatok monitorozását végző szoftverrendszer

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a szenzorok egyre olcsóbbak és népszerűbbek lettek a felhasználók körében. Ezt a folyamatot gyorsította a viselhető szenzorok elterjedése is, aminek köszönhetően egyre nagyobb teret hódít a Quantified Self jelensége. Az emberek szeretnek számszerű visszajelzéseket kapni mindennapi életükről, hogy javíthassanak teljesítményükön.

Ez a folyamat az egészségügyet sem kerülte el, mivel számos szenzor állt már rendelkezésre, amikre különböző alkalmazások épültek. Ennek köszönhetően a felhasználóknak lehetősége nyílt többfajta mérés elvégzésére. Azonban a támogatott szenzorok száma, minősége, valamint együttműködése más rendszerekkel problémákat vetett fel, amik tényleges elterjedésüket még ma is korlátozzák.

Ez a dolgozat egy olyan szoftverrendszer tervezését és fejlesztését mutatja be, ami moduláris felépítése miatt könnyedén és tetszőlegesen bővíthető más szenzorokkal. Az elvégzett egészségügyi mérések automatikus kiértékelésével a felhasználók azonnali visszacsatolást kaphatnak az állapotukat illetően.

A rendszer nem csak különböző mérések lebonyolítására használható. Az összegyűjtött egészségügyi adatok számos rejtett információt tartalmaznak, amik kinyerésével különböző betegségek közötti összefüggések állapíthatók meg.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.