Egészségügyi eszköz kezelése Android mobil alkalmazással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink társadalma hajlamos arra, hogy elhanyagolja az egészségét és csak abban az esetben forduljon orvoshoz, amikor már nagyobb a kialakult probléma. A technológia fejlődésével és az okostelefonok megjelenésével azonban ma már meg van a lehetőség, hogy a társadalmi igényeknek megfelelően olyan élettani méréseket végző készülékeket lehessen a piacra bevezetni, amelyeket egy átlagos felhasználó is működtetni tud.

A szakdolgozatom keretein belül az egyetemen fejlesztett pulzoximétert kellett összekötnöm egy Androidos alkalmazással, amely képes volt a készüléket vezérelve méréseket elindítani, s annak az adatait fogadni, feldolgozni, menteni, illetve megjeleníteni.

A dolgozatom első részében kitérek a részletes specifikációra és bemutatom a fejlesztői környezetet, valamint a pulzoximetria alapjait. A további fejezetekben a felsőszintű architektúra ismertetése után, részletesen mutatom be az egyes funkciók implementálásának a lépéseit. Az elkészült alkalmazás tesztelése után az értékeléssel és a továbbfejlesztési lehetőségekkel fejezem be a dolgozatom bemutatását.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.