Egy mp3 lejátszó fröccsszerszámának tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Rakos Balázs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az alábbi esszé egy mp3 lejátszó házának tervezési folyamatát dokumentálja és részletesen tartalmazza, hogy a SolidWorks CAD szoftver miként alkalmazható a feladatra.

A bevezetőben a projekt kivitelezésének körülményeiről esik pár szó.

Az első fejezetben egy adott kezdő pontból, az interneten szabadon hozzáférhető minta modell alapján indul a projekt. Részletes leírást tartalmaz arról, hogy a SolidWorks miként alkalmazható a termék modelljének visszafejtésére és hogy a SolidWorks környezeten belül miként javasolt egymásra építeni a projekt egyes CAD modelljeit.

A második fejezet fókuszában a polimer alkatrészek alapvető tervezési szempontjai állnak, valamint hogy ezek miként alkalmazandóak e projekt esetében. Ezen kívül a munkadarab különböző fejlesztési állapotaiban különböző konfigurációkban a SolidWorks SolidWorks Plastics beépülő moduljának segítségével futtatott fröccs-szimulációk összegzését is tartalmazza.

A harmadik fejezet a fröccsszerszám SolidWorks segítségével történő tervezését írja le. Ezen kívül részletesen körüljárja a projekt során tervezett egyes alkatrészeket funkció, tervezési, anyag és gyártási szempontból. Szó esik az iparág két jelentősebb beszállítójának, a Meusberger és a HASCO digitális katalógusainak a használatáról is.

A negyedik fejezet a projekt dokumentálását taglalja: a műszaki és összeállítási rajzok létrehozását és egy részletes, prezentálható A4-es formátumú nyomtatott darabjegyzéknek a létrehozását

Az ötödik fejezet összegzi a leírtakat, tartalmazza a szerző véleményét és tapasztalatait a projekt kapcsán.

Az alábbi esszét akár bevezetőnek a fröccsöntő ipar alapjaiba, akár útmutatónak a SolidWorks használatához vagy akár a tervezési projekt munkanaplójának lehet tekinteni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.