Egy új innovatív állásportál fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Pohl László
Elektronikus Eszközök Tanszéke

A közelmúlt gazdasági világválságának hatására sokan veszítették el munkahelyüket. Ma már az internet segítségével bárki könnyedén válogathat a munkahelyek közül, azonban megtalálni a megfelelőt, még mindig nehéz feladat. A diplomatervben ismertettet állásportál ezen a helyzeten próbál javítani az innovatív megoldásai révén.

A rövid bevezető utáni második fejezet bemutatja a feladat megoldásához használt symfony nevű webes keretrendszert, kitérve annak előnyös és hátrányos tulajdonságaira, felépítésére és használatának módjára.

A harmadik fejezet részletesen ismerteti a portál megvalósítása során megoldandó feladatokat, az általa nyújtott munkavállalói, munkáltatói és adminisztrátori funkciókat, külön kiemelve az általam végzett munkát, amit a dolgozat további részei részletesen bemutatnak.

A negyedik fejezet a portál szerkezeti kialakításával foglalkozik. Ismerteti, milyen megfontolások alapján lettek csoportosítva ez egyes funkciók, illetve bemutatja, hogyan lehetett egyszerűen megoldani többnyelvű felhasználó felület létrehozását.

Az adatbázis vázlatos felépítését, a megtervezése során felmerült problémákat, és az azokra talált megoldásokat mutatja be a következő rész.

A nagy mennyiségű adat közötti gyors keresés témakörével foglalkozik a 6. fejezet. Bemutatja a Sphinx keresőmotor működését és használatát.

A további fejezetek ismertetik a különféle felhasználói szerepköröket és a hozzájuk tartozó jogosultságokat, majd a dinamikus szöveges tartalmak és menük kezeléséhez létrehozott plug-int. A munkáltatói naptár bemutatása után a felhasználókkal való kapcsolattartás alapeszköze, az e-mail küldés kerül tárgyalásra, külön kitérve a tömeges levelek kiküldésének kérdéskörére, ami a személyre szabott hírlevelek célba juttatásakor is felmerül. Végül a felhasználói felületekbe nyújt betekintést a tizenkettedik fejezet.

A dolgozat az összefoglalásban áttekintést ad az elvégzett munkáról, fejlesztési javaslatokat nyújt, valamint konzekvenciát fogalmaz meg.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.