Egy villamosított vasútvonal SCADA központjának és RTU rendszerének megtervezése és kivitelezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Péter
Villamos Energetika Tanszék

Szakdolgozatom témája egy Európai Uniós pénzből finanszírozott bolgár vasúti pályafelújítás, villamosítás, és korszerűsítés, mely magában foglalja teljesen új forgalomirányító, távközlési és erősáramú irányítástechnikai rendszer kiépítését. A vasútirányítási központi épületben üzembe helyezett SCADA központ, valamint a vasútállomásokon és transzformátor alállomásokon található RTU berendezéseket a Prolan Zrt. szállította. Gyakornokként betekintést nyertem egy nemzetközi, sok alvállalkozó együttműködését igénylő projekt felépítésébe, megvalósításába.

Szakdolgozatom első felében bemutatásra kerül az energia diszpécserek munkáját segítő SCADA központ és RTU rendszer felépítése, fontosabb funkcióinak működése. Bemutatom a megvalósítás során alkalmazott berendezéseket, RTU modulokat.

Szakdolgozatom második felében a projekt során végzett feladataim következnek. Bemutatom a vasútállomásokon alkalmazott helyi kapcsolószekrény működését és összeállítását, a kapcsolószekrény megvalósításához szükséges feladatok elvégzését. Végül pedig bemutatásra kerülnek az üzembe helyezést végigkísérő tesztelési fázisok.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.