Egyéni- és csapatsportot támogató alkalmazás .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A technológiai fejlődés a sportok világát is megreformálta, hisz manapság már nemcsak a professzionális sportegyesületek rendelkezhetnek edzést segítő alkalmazásokkal. Az okostelefonok térnyerése lehetővé tette, hogy mindenki a zsebében hordozza az edzését mérő és az egyéni fejlődését nyomon követő alkalmazásokat, akár csapat, akár egyéni sportról van szó. Ezek az alkalmazások könnyedén elérhetőek az egyes mobil platformokhoz tartozó webes áruházból, és rengeteg funkciót kínálnak a hétköznapi sportolóknak.

A feladat egy, olyan alkalmazás készítése, amely az egyéni és a csapatsportot is támogatja. Az egyéni sportnál GPS nyomkövetést biztosítok a felhasználó számára, míg a csapatsportnál az edzői tevékenységre fókuszálok, így könnyebben tudja naplózni a játékosok teljesítményét és nyomon követni a fejlődésüket.

A diplomamunkámhoz szükséges technológiákat a mai informatikai trendek alapján választottam meg. A mobilalkalmazás fejlesztésénél a célom az volt, hogy megismerjem a cross-platform megoldásokat, ezért döntöttem a Xamarin mellett. Segítségével .NET alapon tudtam elkészíteni az Android alkalmazásomat. Ahhoz, hogy egy korszerű, jól használható megoldást nyújtsak a felhasználónak, igénybe vettem a Microsoft Azure megoldásait. Az adatokat a felhőben tárolom, így bárhol bármikor elérhetőek lesznek a sportolók számára. A fejlődés nyomon követésére, és az adatok elemzéséhez egy ASP.NET MVC alapú webalkalmazást írtam.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.