Egyéni és csoportos time management vizualizáció

OData támogatás
Konzulens:
Paróczi Zsombor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az utóbbi időkben, egyre gyorsuló világunkban elengedhetetlen, hogy alkalmas módon beosszuk időnket, mérlegeljük, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokat mire használjuk fel, valamint, hogy a csapatban készülő feladataink során minden egyes ember pontosan el tudjon számolni az általa elvégzett munkával. Ezenkívül szükségszerű, hogy átlátható legyen, milyen feladatok kerültek már megvalósításra és miket kell még beiktatni a tervezésbe. Ez alapján rendkívül fontos, hogy megfelelő módon dokumentáljuk saját időbeosztásunkat, mind előre tervezve, mind utólagosan véglegesítve a valódi időadatokkal, majd pedig ezeket folyamatosan elemezzük. Ehhez megfelelő eszközt a vizualizáció nyújt. Dolgozatomban igyekszem a legjobb megjelenítési technikákat alkalmazni annak érdekében, hogy a rendszerbe bevitt mérési adatokat minél hatékonyabban tudjam közvetíteni a felhasználó számára.

Szakdolgozatom célja egy olyan webes alkalmazás tervezése, majd megvalósítása, mely éppen az imént ismertetett feltételeknek megfelel és ezzel egy napi szinten alkalmazható, hasznos programmá tud válni a magyar piacon. Az alkalmazás elkészítése során olyan technológiákkal és eszközökkel ismerkedtem meg, melyeket korábban még nem használtam, így az alapoktól sajátítottam el a szükséges tudást.

Az 1. fejezetben bemutatom, hogy miért fontos az elkészülő rendszerem és kitűzöm az elvárásokat. A 2. fejezetben megfigyelem pár, a piacon aktuálisan elérhető csoportos time management alkalmazás tulajdonságait, majd a 3. fejezetben ismertetem saját alkalmazásom tervezésének menetét. Az ezt követő részben a megvalósítást és működést írom le. Végül dolgozatom zárásaképp összefoglalom az eredményeimet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.