Egyéni lekérdezéskezelő fejlesztése SCM APO analitikai alkalmazáshoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatom témája egy webes analitikai alkalmazás (SAP APO Analytics) új funkciójának elkészítése. Az elkészített alkalmazás egyéni lekérdezések webes felületen történő összeállítását és futtatását teszi lehetővé az üzleti elemzők számára. Lehetőség van lekérdezések mentésére, Microsoft Excelbe történő exportálására és egyedi URL címmel történő megosztására is. A lekérdezések eredménye táblázatos formában jeleníthető meg a böngészőben.

A felhasznált adatok az SAP memória alapú adatbázisából, az HANA-ból kerülnek lekérdezésre. Az összeállított lekérdezések paramétereit a HANA-ban erre a célra létrehozott saját adatbázistáblámban tárolom. A HANA rendszer sebessége lehetővé teszi, hogy valós időben és mindig a legfrissebb adatokból készíthessünk üzleti elemzéseket. Ennek előnyeit élvezhetjük az SAP webes analitikai eszközének használata során.

A feladat végrehajtásához először tanulmányoztam az SAP APO Demand Planning alkalmazásának üzleti objektumait és a HANA rendszer felépítését. A tervezési fázisban megterveztem a szükséges adatbázis modellt és a felhasználói felületet. Az egyes funkciókon végighaladva bemutatom az implementálás lépéseit, majd külön fejezetben szemléltetem az alkalmazás használatát egy példán keresztül.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.