Egyéni vállalkozás online kereskedelmi lehetőségeit bővítő alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkra, a nyugati országokhoz hasonlóan, Magyarországon is elengedhetetlenné vált, hogy egy kiskereskedelemben részt vevő vállalkozás minél szélesebb körben jelenjen meg az interneten is. Ez a megjelenés történhet a különböző közösségi oldalakon, de még jobb, ha mellette rendelkezik egy olyan online felülettel, melyen a kereskedő értékesítheti a saját termékeit a márka stílusának megfelelően. Ezen felül felhasználói elvárás lett, hogy az online boltok ne csak asztali gépen, hanem mind tableten, mind pedig mobil eszközökön is hatékonyan és ergonomikusan működjenek.

A feladatom egy olyan webalkalmazás készítése volt, mely egy már létező vállalkozás online kereskedelmi lehetőségeit bővíti ki egy webbolt létrehozásával. Fejlesztése során ASP.NET MVC 5 keretrendszert alkalmaztam, melyhez különböző kiegészítő technológiákat használtam fel.

A szakdolgozatomat egy rövid bevezetővel kezdem, mely a magyarországi elektronikus kereskedelem helyzetéről szól. A rövid bevezető után először bemutatom az alkalmazás elkészítéséhez felhasznált technológiákat. A következő fejezet az alkalmazás tervezésének főbb lépéseit mutatja be, mint a használati esetek, a felhasználói felületek és adatbázis megtervezése. Ezek után ismertetem az elkészült webáruház lényeges funkcióinak megvalósítását, kiemelve az implementáció fontosabb lépéseit, döntéseket, lényegesebb kódrészleteket. Végül a dolgozatot az alkalmazás továbbfejlesztési lehetőségeinek bemutatásával zárom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.