"Egyszerű mikrovezérlő alkalmazása" laboratóriumi mérés kidolgozása Digitális elektronika tárgyhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Glöckner György
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat célja, hogy a "Digitális elektronika" tantárgyat a mechatronika szakos hallgatók számára kibővítse Mikrokontrollerek használatával.

A dokumentum magába foglalja a feladatok leírását, csakúgy, mint egy magyar nyelvű laborútmutatót, és példakódokat a különböző feladatokhoz, valamint a mérésekhez szükséges elméleti háttéranyagot. A mérések során a hallgatók betekintést nyerhetnek a mikrokontrollerek működésébe, mint például analóg-digitális konverzió, PWM jel generálás, bemenetek olvasása vagy interrupt kezelés.

A mérésekhez igyekeztem a már meglévő eszközkészletet használni, a hiányzó eszközökhöz szükséges anyagi háttér becsléséhez pedig készítettem egy költségvetést.

A feladatok megalkotásakor figyelembe vettem a felkészüléshez szükséges idő és a laborgyakorlat időtartamát, valamint azt a célt, hogy érdekes és a későbbiekben motivációként szolgáló feladatokat kapjanak a hallgatók. Ennek elérése érdekében csak három, nem túl bonyolult feladat került megírásra, melyek azonban felölelik a mikrokontrollerek programozásának alapvető tudásanyagát.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.