E-learning keretrendszer tervezése és fejlesztése Java EE 7 platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az internet térhódítása miatt mára szinte minden háztartásban elérhetővé vált az internetezés lehetősége. Emellett böngészők és webes szabványok is nagy léptékű fejlődésen mentek keresztül az utóbbi időkben. Ennek köszönhetően az online tanítás is egyre hatékonyabbá tud válni az interneten keresztül.

Diplomatervként egy e-learning alkalmazás megtervezését és implementálását tűztem ki célként. Az e-learning olyan számítógépes képzési forma, amely felhasználja a modern elektronikus média és kommunikáció adta lehetőségeket. A média például lehet egy szöveges dokumentum, animáció, hang-, videó-, vagy képanyag. Egységes keretrendszerbe foglalja a tananyagot, a tanulói forrásokat, a tutor-tanuló kommunikációt és esetleg része lehet az interaktív oktatószoftver.

A diplomatervem elején bemutatom az alkalmazás megvalósításához használt technológiákat és keretrendszereket. Az alkalmazás alapja a Java Enterprise Edition lesz, ami az egyik legelterjedtebb technológia a szerveroldali Java programozás terén.

A következő részben pedig áttekintek két hasonló területre szánt, már rendelkezésre álló szoftvert, majd megnézem milyen szolgáltatásokat képesek nyújtani a felhasználók számára. Ezt követően a portállal szemben támasztott követelményeket ismertetem.

A dolgozat következő részeiben a megvalósításé lesz a főszerep, ahol részletesen leírom mikor milyen utat választottam a problémák megoldására. Az utolsó részben pedig átnézzük hogyan is vagyunk képesek tesztelni egy ilyen alkalmazást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.