E-learning platform fejlesztése GWT segítségével, JAVA nyelven

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Charaf Hassan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat kereteiben megvalósított feladat egy elektronikus felületen történő oktatási rendszer keretrendszerének megtervezése és implementálása, továbbá az abba épülő tanulmányi modulok integrálása és a tanítási folyamat minden fázisának széleskörű lefedése, mind a tanári, mind a tanulói oldalról.

A cél egy olyan modern, böngészőben elérhető alkalmazás létrehozása volt, amely versenyképes alternatívát tud nyújtani a hagyományos, papír alapú oktatási rendszerre.

Legyen szó alap, közép, vagy akár felsőoktatási intézményről, az elkészült termék minden intézményt tehermentesít, oktatási metódusát modernizálja, tanulóinak könnyű hozzáférést biztosít az abban előállított tananyagokhoz.

A megvalósítás során célkitűzés volt, –mivel az jövőbeli felhasználók száma előre ismeretlen- hogy a rendszer könnyen és jól skálázódjon, továbbá egyszerűen hozzáférhető legyen böngészőből, fusson az bármilyen platformon is.

Ennek megfelelően a megvalósítás egy többrétegű, moduláris felépítésű, JAVA alapokon nyugvó programrendszer, mely a Google Web Toolkit segítségével garantálja a széleskörű kliensoldali lefedettséget.

A szakdolgozat első része rendre a követelmények azonosításával és megfogalmazásával, a rendszer architektúrájának kiválasztásával, a kiválasztás miértjeivel, a felhasznált technológiákkal foglalkozik.

A második nagy egység az implementációt mutatja be, érintve a harmadik fél által szolgáltatott programkomponenseket és megoldásokat, valamint a beépülő modulokat és a rendszer tesztelését részletezi.

A szakdolgozat végére várhatóan egy részletes leírást kapunk egy olyan összetett, robusztus, többrétegű alkalmazásról, mely egyrészt közérdeket szolgál, másrészt kereskedelmi forgalomban is megállhatja a helyét.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.