Elektromos autó töltésszabályozó modul kifejlesztése a Prolan Zrt. Compact RTU termékcsaládjához

OData támogatás
Konzulens:
Szalay Zoltán Attila
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

Diplomatervem a Prolan Irányítástechnikai Zrt. elektromos jármű töltőberendezés fejlesztéséhez kapcsolódik. A Prolan célja egy falra szerelhető töltőberendezés (wall box) és egy két töltőponttal rendelkező oszlop megtervezése menedzsment funkciókkal kiegészítve, melyben a töltést vezérlő hardver a saját igényeikhez alkalmazkodik. E hardver kifejlesztése volt az én feladatom.

A diplomaterv keretében először megismerkedtem a töltőberendezésekre vonatkozó szabványokkal, illetve a Prolanban használt Compact RTU keretrendszerrel. A specifikáció alapján elkészítettem a modul kapcsolási rajzát, majd megterveztem a nyomtatott áramkört. Az áramkör élesztése során tapasztalt tervezési hibákat kijavítottam. Tesztszoftvert fejlesztettem, mely a végleges beágyazott szoftver alapjául szolgált. A tesztszoftvert automatizáltam, mely megkönnyíti a cég számára a termék hatékony és nagyobb darabszámú gyártását. A fali töltőberendezésen EMC méréseket végeztem, biztosítva a készülék biztonságos működését.

Munkám során egy valós, ipari projekten dolgozhattam. A több hónapos feladat végére sikerült egy megbízhatóan működő modult alkotnom, amit több helyszínen üzembe helyeztek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.