Elektromos kerekesszékes rámpa önálló egységgé fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozat célja egy mechanikai szerkezet korábban elkészült tervének komplett mechatronikai egyéséggé fejlesztése.

Az evopro Bus kft. számára BSc szakdolgozatként elkészült egy olyan kerekes székes rámpa terve, ami- ellentétben a többi, kereskedelmi forgalomban kapható típusokkal- teljesíti a cég által meghatározott anyagi és műszaki követelményeket, továbbá nem csak a cég saját járművébe építhető be, hanem önálló egységként értékesíthető.

A feladat a kezdeti terveken alapuló tesztelhető prototípus összeállítása valamint az adódó mechanikai problémák megoldása- akár alkatrészmódosításokkal- valamint az áramkör tervezése és a működési algoritmus implementációja. A dolgozat célja olyan szerkezet tervezése, mely a járműtől csak a tápellátás és a CAN kommunikáció vezetékeit igényli.

Az írás első felében, a piaci áttekintés után akezdeti konstrukció és az összeállítási problémák okainak és megoldásainak ismertetését követő javaslatok lehetővé teszik azok későbbi elhárítását. A dolgozat második fele bemutatja a vezérlő tervezését és az algoritmus implementálását, melyek lehetővé teszik, hogy a szerkezet tetszőleges járművel kompatibilis legyen.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.