Elektromos motorok tesztpadi méréseit kezelő szoftverrendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A mai világban olyan összetett tesztelési módszerek és eljárások vannak, amelyek hatalmas költségekkel és energia befektetéssel járnak.

A tesztelési folyamatoknak általában a kezdete egy tesztpad fejlesztése. A tesztpadok közül a tartóssági tesztpadoknál létfontosságú az automatizáltság magas foka.

A szakdolgozatom célja, hogy bemutassam egy tartóssági tesztpadokat figyelő rendszer működését és fejlesztését. A munkahelyem ismertetésével kezdem, majd a felmerült igényeket vázolom és megvizsgálom a lehetőségeket a megoldásra. Figyelembe veszem a külső cégek által kínált lehetőségeket. A rendszereket elemezve és ismertetve, koncepciót adok a figyelő rendszer létrehozására.

A szoftverfejlesztés dokumentálásának keretein belül ismertetem a tervezési és implementálási lépéseket, valamint a rendszer tesztelési folyamatokat és azok kiértékelését. Az implementálás végeztével összegzem a munkám, összehasonlítom hasonló rendszerekkel és továbbfejlesztési lehetőségeket kínálok.

A rendszer LabVIEW fejlesztő környezetben lett implementálva. Két tesztpadba beépítve segíti azokon dolgozó mérnökök munkáját és tesztmérnökök óradíját spórolja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.